Gümüşhane Biyografi Sitemize Hoşgeldiniz, 28 Mart 2024
Beğen 1003

İsa YILMAZ

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’ne bağlı Sellidere köyünde 08.04.1961 yılında dünyaya gelen İsa YILMAZ, İlkokulu Ankara Karşıyaka (Yenimahalle) Mustafa Celayir’de, Orta Okulu Demet (Mimar Sinan) Lisesi’nde bitirdikten sonra Ankara Beşevler’de Ankara Yapı Meslekte başlayan lise eğitimini Samsun Atakum (Matasyon) Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans Eğitimini, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü – Sanat Tarihi Anabilim dalında yapmıştır.
Askerliğini 1994 yılında kısa dönem olarak Gaziantep merkezli çevre illerde operasyon yapan birlikte tamamlayarak 1993 yılında başladığı Şiran Belediyesindeki çalışmalarına geri dönmüş ve 2001’de geçiş yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde halen çalışmaya devam etmektedir.

Bu kısa girişten sonra İsa YILMAZ’ın hayatına kısaca kronolojik bir çerçeveden bakacak olursak;
İsa YILMAZ’ın sivil toplum serüveni daha liseli yıllarında başladığını göreceğiz. 1977’de Ankara Beşevler Yapı Meslek Lisesinde Ülkücü Gençlik Derneğine Bağlı olarak Sınıf Başkanlığı ile başlayan süreçte daha sonra mezun olduğu Samsun Atakum Endüstri Meslek Lisesi Okul Başkanlığı ve Samsun Ülkü Yolu Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ile Samsun Okullar Sorumlusu olarak görev almıştır.

Kara 12 Eylül 1980 darbesi sonrası uğradığı kara bir iftirayla 03.12.1980’ den, 01.01.1982 tarihine, yani 13 ay kadar Mamak Askeri Tutuklu ve Cezaevinde kalmıştır.
1982’de girdiği Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü – Sanat Tarihi Anabilim dalında lisans eğitimini tamamlamıştır. Lisans eğitimi sürecince; 1985 – 1986’da Antalya / Alanya – Alanya Kalesi ve yine 1985 – 1986 ve 1991’de Konya / Beyşehir – Kubad Abad Sarayı Arkeolojik Kazılarına katılmıştır.
1987 – 1990 yılları arasında MNG Holding’de başlayan özel sektördeki çalışmaları sırasında; MNG Holding’e bağlı Günal İnşaat Grubunun Antalya / Side – İber Otel, Bolu / Abant – Abant Palas Otel, Antalya / Kemer – Göynük – Grant Kulüp Otel gibi 5 ve 7 yıldızlı otel inşaatlarında ataşman, hakediş hazırlanması, kesin hesap çıkarılması ve ince işlerin kontrollüğünü yapmıştır.
1990 – 1993 yıllarında Ankara’da özel bürolarda mimari proje etütlerinin hazırlanması ve çizimi, statik proje çizimi çalışmalarını yapmış ve bu alanda Aktif Mimarlık, Mühendislik, Müşavirlik Limited Şirketini kurmuş ve yöneticiliğini yapmıştır.

1993 – 2000 yılları ise hayatının en anlamlı dilimini oluşturmaktadır. Çünkü memleketi sevdası Şiran’da çalışma yıllarıdır bu yıllar. Söz konusu yıllar arasında Şiran Belediyesi Fen İşlerinin sorumluluğunu yüklenmiş ve yürütmüştür.

Ve Şiran Belediyesi Fen İşleri Sorumluluğunu yürütürken 1996, 1997 ve 1998 yıllarında Şiran Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Lisesi’nde Sanat Tarihi ve yine Şiran İmam Hatip Lisesi Sanat Tarihi dersleri ile ortaokul kısmında Türkçe, Resim derslerini vermiştir. Böylece dışardan da olsa 3 yıl öğretmenlik yapma imkanı bulmuştur.
2000 – 2001 yıllarında Ankara Gölbaşı Belediyesine geçiş yaparak Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Yapı İşleri Şube Şefliğini yürütmüştür.
2001 yılında eski İmar ve İskan şimdi Çevre Şehircilik Bakanlığına geçiş yaparak, 4–5 ay gibi kısa bir süre Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı Teknik işler Dairesinde çalışmıştır.
Daha sonra 2001 yılının Temmuz ayında geçiş yaptığı ve halen çalıştığı; eski Kültür Bakanlığı, şimdi Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı;
Ankara Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü (Bu birimdeki görev süresi içinde Taşınmaz Kültür Varlıklarımız olan kale, konak, yer altı şehri ve doğal mağara gibi tarihi eserlerin rölöve, restorasyon ve restitüsyon proje uygulamaları çalışmalarında bulunmuştur.), Personel Şube Müdürlüğü, Yayınlar şube Müdürlüğü bünyelerinde çalışmış ve şuan 2014 yılı başlarında Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Ankara Etnografya Müzesinde göreve devam etmektedir.

2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığındaki görevinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’nden Şiran İlçe Belediye Başkan Adayı olmuştur.
Yine bu süreçte, 2002 yılında seçilmiş olduğu Ankara Gümüşhaneliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yanında 2005 yılında Ankara Gümüşhaneli Dernekler Federasyonu (GÜDEF) kurucu üye ve yönetim kurulu üyeliğini yapmıştır. Gelişen olaylar neticesinde GÜDEF ’in yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmıştır. Ve Ankara’da büyük bir boşluğu hissedilen Gümüşhaneli bürokratların ve kamu çalışanlarının bir araya gelmesi ve güç birliği sağlanması için Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar ve Kamu Çalışanları Derneği GÜBDER ‘in kurucu üyeliğini ve yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür. Ve halen GÜBDER ‘in Denetleme Kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Tüm bu çalışmalara paralel olarak 1986–1987 (Ankara’da) “Gümüşhane’nin Sesi Gazetesi”, 1994 – 1997 (Şiran’da) “Şiran Belediye Bülteni Dergisi”, 1997–1998 (Şiran’da) “Şiran’ın Sesi Gazetesi” ve 2003–2006 (Ankara’da) “Gümüşhane’nin Sesi Gazetesi”, Gündoğumu (kısa bir süre) ve Haber 29 gibi yerel yayınların çıkarılması çalışmalarında bulunmak, Yazı İşleri Müdürlüğünü yürütmek, mesleki alanda ve genel konularda makaleler yazmıştır ve yazmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz