Prof. Dr. Gülümser AYDIN

5.839
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Prof. Dr. Gülümser AYDIN

12 Şubat 1967 tarihinde Gümüşhane Torul İlçesi Zigana köyünde doğan Gülümser Aydın, babasının mesleği nedeniyle ilk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanını kazanarak uzmanlık eğitimini Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. Aynı hastanede akademik kadroda ‘Başasistan-Eğitim görevlisi’ olarak göreve başladı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda elektrofizyoloji (ENMG) eğitimi aldı.

Ankara Rehabilitasyon Merkezi’nde ağırlıklı olarak omurilik yaralanması, hemipleji, serebral palsi gibi nörolojik hastalıkların rehabilitasyonu ve EMG alanında çalıştıktan sonra 2000 yılında Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda ‘Yrd. Doç. Dr.’ kadrosuna atandı. 2003 yılında Japonya Shimane Üniversitesi ortopedi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümlerinde ortopedik ve pediatrik rehabilitasyon alanlarında eğitim ve çalışmalara katıldı. Kırıkkale Üniversitesi’nde görev yaptığı süre boyunca elektrofizyoloji laboratuvarı, izokinetik egzersiz ünitesi, el rehabilitasyon ünitesi ve temporomandibuler rehabilitasyon ünitesinin kurulmasına katkıda bulundu. 2000-2006 yılları arasında romatolojik hastalıklar alanında yoğun olarak çalıştı.

2006 yılında ‘Doçent’ unvanını aldı. 2011 yılında yan dal olarak ‘Algoloji Uzmanı’ unvanını aldı ve aynı yıl profesörlüğe yükseldi. 2011 yılından 2015 yılına kadar Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı başkanlığı görevini yürüttü ve ekibiyle birlikte yeni açılan kliniğin kurulum çalışmalarını tamamladı. Ayrıca, 2014 yılında açılması planlanan 200 yataklı Tıp Fakültesi Rehabilitasyon Kompleksi’nin kurulum çalışmalarında da yer aldı.

2015 yılından itibaren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nde profesör olarak görev yapmaktadır.

Meslek hayatı boyunca çeşitli mesleki derneklerde aktif rol almıştır. Omurilik Hastalıkları Derneği yönetim kurulu üyeliği yapmıştır ve halen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimler Derneği Elektrofizyoloji Çalışma Grubu yönetim kurulu ile Omurilik Hastalıkları Derneği yönetim kurulu üyesidir. 10’un üzerinde uzmanlık tezi yönetmiş olup, alanıyla ilgili çeşitli kitaplarda bölüm yazarlığı yapmış, uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi ve kongre konuşması bulunmaktadır. Scopus’ta yayınlarına 784 atıfı ve 15 H-indeksi bulunmaktadır. ResearchGate’te ise 65 yayını listelenmektedir ve Temmuz 2024 itibarıyla bir yeni yayını bulunmaktadır.

Mesleki özel ilgi alanları arasında romatolojik hastalıklar, elektrofizyoloji (EMG), ortopedik ve pediatrik rehabilitasyon (serebral palsi vb.), omurilik hastalıkları ve inme rehabilitasyonu, çene eklemi rahatsızlıkları ve el rehabilitasyonu yer almaktadır.

Bir Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. yavuz dedi ki:

    selamunaleykum hocam ben hemseriniz olarak cok gururlandim sizleri tanimak sizleri gordukce anlatimaz bir duygu…..benim simdi sizlerden bir hemseriniz olarak bir ricam olacak ben yaklasik 2sene once bir rahatsizlik gecirdim ve 6 ay yatalak kaldim ve simdi yurumekde zorluklar cekiyorum ve bende kapi kapi dolasip once allahtan sonrada sizlerden sifami ariyorum bana yardimci olabilirmisiz 05543741285 ulasabilirdix simdiden allah razi olsun