Mevlüt Bulut

1964 yılında Gümüşhane’de doğan Mevlüt Bulut, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamlamıştır. Üniversite eğitimini ise Trabzon’da bitirmiştir.
Memuriyet hayatına 1987 yılında başlamıştır. 1994 yılında İstanbul Beyoğlu Belediyesi Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü’ne atanmış ve bu görevi on yıl sürdürmüştür. 2004 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) görev almaya başlamıştır. İBB bünyesinde sırasıyla Katı Atık Yönetimi Müdürü ve Sosyal ve İdari İşler Müdürü olarak görev yapmıştır.
2007 yılında İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine getirilmiştir. Temmuz 2014’te yapılan atamayla İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevine yükselmiştir. 23 Haziran 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonrasında, yeni başkan Ekrem İmamoğlu’nun göreve başlamasıyla birlikte İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa etmiştir.
İBB’deki görevleri süresince aynı zamanda İSPARK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. Ayrıca Türkiye İzcilik Federasyonu, Türbeler Derneği, Kasımpaşa Spor Kulübü ve Okçular Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve vakıflarda yönetim kurulu üyelikleri ve görevler üstlenmiştir.
İBB’den ayrıldıktan sonraki dönemde, daha önce içinde bulunduğu vakıf veya sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarına devam etmektedir.
Göndermek istediğiniz biyografiyi ve varsa ilgili fotoğrafları, aşağıdaki yöntemlerden biriyle bize ulaştırın:
Biyografi Gönder Sayfası veya haber@haber29.net e-posta adresinden.
Gümüşhane'mizin zengin hafızasını birlikte oluşturalım!
Gumushaneliler biyografisinde sanatçı olarak cenk eren ve Bahadır Aydoğan sporcu olarakta Hikmet Karaman eksik tamamlarsaniz sevinirim.