Erol ELMAS

2.405
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Erol ELMAS

1969 yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde doğan Erol Elmas, yazar ve şairdir. Yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlamıştır.

Memuriyet hayatında çeşitli kamu kuruluşlarında görev almış, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Başbakanlık bünyesinde de çalışmıştır. Halen bir kamu kuruluşunda görevine devam etmektedir.

Edebiyat ve düşünce alanında aktif olan Elmas, “yerli düşünce eksenli” olarak tanımladığı “Bu Ülkenin Çocukları” adlı dergiyi çıkarmıştır. Şiirleri birçok edebiyat dergisinde yayımlanmış, katıldığı çeşitli yarışmalarda dereceler elde etmiş ve bazı şiirleri bestelenmiştir.

Yazarlık kariyerinde farklı türlerde eserler vermiştir:

  • Siyasi Yazılar: Ülke ve Yarın dergilerinde yayımlanmıştır.
  • Mizahi Öyküler: Ustura ve Amele dergilerinde “Meclis Çaycısı Tek Şeker Dursun anlatıyor” başlığıyla mizahi öyküler kaleme almıştır.
  • Genel Yazı Anlayışı: Yazılarında genellikle Türkiye’nin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, ülkenin potansiyelini vurgulayan ve olaylara içeriden, “yerli” bir bakış açısıyla yaklaşan bir üslup benimsemiştir.

Yayımlanmış Eserleri (Bilinenler):

Erol Elmas’ın Kitapyurdu gibi kaynaklarda kayıtlı en az 9 eseri bulunmaktadır. Başlıcaları şunlardır:

  • Ateşe Düşen Gül (Şiir, 1999)
  • Bu Ülkenin Çocukları (Deneme, 2004)
  • Fıkra Değil Gerçek 1 (Mizah, 2004)
  • Fıkra Değil Gerçek 2 (Mizah, 2005)
  • Marangoz Doktor – Bir Cerrahın Sıradışı Anıları 1 (Anı, 2009)
  • Emir Yıldızdan – Deruni Türkiye (Roman, 2013)
  • Büyük Oyun / Oyunu Kuran Kazanır (Roman/Araştırma)
  • Geçmişteki Gelecek / Gizemli Meseleler (Roman/Araştırma)
  • Emir Yıldızdan 2 / Derunî Türkiye’nin Cevabı (Roman)

Bu biyografi, mevcut veriler ve web araştırmalarıyla derlenmiştir. İçerikte eksik veya güncel olmayan bilgiler bulunabilir. Düzeltme veya ekleme önerilerinizi haber@haber29.net mail adresine ileterek Gümüşhaneli değerlerimizin biyografilerini geliştirmemize yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler.
Siz de Katkıda Bulunun! Tanıdığınız, bildiğiniz ve sitemizde yer almasını istediğiniz Gümüşhaneli değerlerimizin biyografilerini bizimle paylaşabilirsiniz.
Göndermek istediğiniz biyografiyi ve varsa ilgili fotoğrafları, aşağıdaki yöntemlerden biriyle bize ulaştırın:

Biyografi Gönder Sayfası veya haber@haber29.net e-posta adresinden.

Gümüşhane'mizin zengin hafızasını birlikte oluşturalım!
Bir Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.