Prof. Dr. Hamza ÇAKIR

4.215
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Prof. Dr. Hamza ÇAKIR

Prof. Dr. Hamza Çakır, 1964 yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde doğdu. 1982’de Kelkit İmam-Hatip Lisesi’ni, 1986’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını (1993) ve doktorasını (1996) İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim (Radyo-Televizyon ve Sinema) alanında tamamladı.

Kariyerine 1987–1994 yılları arasında Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. 1994–2002 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi’nde Okutman ve Yardımcı Doçent Doktor olarak görev yaptı; burada Müdür Yardımcılığı ve Bölüm Başkanlığı gibi idari görevler de üstlendi.

2002 yılında Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Yardımcı Doçent Doktor olarak katıldı. Akademik kariyerinde hızla yükselerek 2003 yılında Doçent, 2008 yılında ise Profesör unvanlarını aldı. Erciyes Üniversitesi’nde uzun yıllar boyunca çeşitli ve önemli idari görevlerde bulundu:

  • Dekan Yardımcılığı (2002-2005)
  • Dekan Vekilliği (2007-2008)
  • İletişim Fakültesi Dekanlığı (2008 yılından itibaren uzun bir süre bu görevi yürüttü, günümüzde bu görevde değildir).
  • Üniversite Senato ve Yönetim Kurulu Üyelikleri.
  • Vekil Rektörlük (Haziran 2015’ten yeni rektör atamasına kadar geçici olarak). Ayrıca üniversitenin radyo-televizyon ve gazete altyapısının kurulmasında görev aldı.

Prof. Dr. Çakır, halen Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde Profesör olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Geçmişte Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) İletişim Bilimleri Doçentlik Alt Komisyonu ve Gazetecilik Temel Alan Çalışma Grubu üyelikleri ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu İletişim İhtisas Komitesi üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Aynı zamanda Medya ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanlığı yapmıştır (bu görevlerdeki güncel durumu teyit edilememiştir).

Başlıca çalışma alanları Osmanlı basın tarihi, medya tarihi, medya ve siyaset ilişkileri, medya etiği, iletişim eğitimidir. Bu konularda yayınlanmış “Osmanlı’da Basın-İktidar İlişkileri”, “Osmanlı Basınında Reklam”, “Tüm Yönleriyle Radyo”, “Gazeteciliğe Giriş” gibi kitapları, editörlüğünü yaptığı eserler ve çok sayıda ulusal/uluslararası makale ve bildirisi bulunmaktadır.

Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Bu biyografi, mevcut veriler ve web araştırmalarıyla derlenmiştir. İçerikte eksik veya güncel olmayan bilgiler bulunabilir. Düzeltme veya ekleme önerilerinizi haber@haber29.net mail adresine ileterek Gümüşhaneli değerlerimizin biyografilerini geliştirmemize yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler.
Siz de Katkıda Bulunun! Tanıdığınız, bildiğiniz ve sitemizde yer almasını istediğiniz Gümüşhaneli değerlerimizin biyografilerini bizimle paylaşabilirsiniz.
Göndermek istediğiniz biyografiyi ve varsa ilgili fotoğrafları, aşağıdaki yöntemlerden biriyle bize ulaştırın:

Biyografi Gönder Sayfası veya haber@haber29.net e-posta adresinden.

Gümüşhane'mizin zengin hafızasını birlikte oluşturalım!
Bir Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.